zaterdag 25 april 2009

Wat een superrrr dag in Joshua Tree park!!!!!

How di Folks,

Gisteren tot een uur of 2 in het park gereden en gelopen. En allebei zo'n slordige 400 foto's gemaakt. Het is hier zo overweldigend mooi, niet te geloven. Elke plek waar je staat is het maken van een foto waard. En het is overal weer anders en subliem. Als je nog eens een rotstuintje wilt kun je hier inspiratie opdoen.
We zien echt giga rotsen en bergen stenen die lijken of ze zo opgestapeld zijn.
Daarnaast natuurlijk heel veel schitterende Joshua Trees, allerlei bloeiende woestijnstruiken, veel prachtige bloeiende cactussen, de roze bevertail, rode bolcactussen en we hebben zelfs een gele colla gespot. De meeste colla's bloeien namelijk nog niet.
We hebben prachtige stukken gelopen, maar zijn ook een schitterend 4x4 pad ingeslagen. Daar kwam die Trailblazer goed van pas!!!
Ook hebben we een route naar het hoogste punt van het park genomen, ca.1550 mtr. Het uitzicht daar was ook adembenemend. Onder ons lag een enorm dal met de Salton Sea en we keken ook zo richting Palm Springs en de besneewde toppen van de bergen daarachter.
Om een uur of 2 zijn we weer ff naar het hotel gegaan, foto's gedownload, ff subway broodje gegeten en op weer terug naar het park gegaan. Zijn dat 4x4 pad weer op gegaan en hebben bijna een ratelslang overreden. Hij was vlak voor ons het zandpad aan het oversteken. Dit maakte de dag helemaal goed. Natuurlijk moest die ff op de foto. Bij elke beweging die wij maakten ging ie ff flink ratelen, schitterend. En hij hield ons constant in de gaten, terwijl ie zich al kronkelend richting de woestijnstruiken begaf. We hebben de ondergaande zon in het park afgewacht. Als de zon begint te dalen krijg je een heel mooi licht (strijklicht) om prachtig foto's te maken. En als daarna de zon echt ondergaat krijg je natuurlijk die schitterende rode kleuren.
Vandaag gaan we het lager gelegen gedeelte van het park bekijken. Volgens de park ranger moet dat er weer hele anders uitzien, met veel wilde bloemen. We zijn benieuwd.

2 opmerkingen:

  1. Hi reizigers
    Klinkt allemaal heerlijk hoor! En wat een mooie foto's!! Genieten hoor!!
    Groetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey trotters,

    Ik neem aan dat we wel een weekje bij jullie kunnen komen logeren als jullie weer terug zijn.....?
    Anders zou ik niet weten hoe we al die foto's kunnen bekijken......:-)
    Het is allemaal even geweldig - groots - kolossaal en overweldigend vrees ik!!
    Maar ja...je had niet anders verwacht denk ik zo....
    Nou, hier niet zo veel te beleven hoor.. het leven kabbelt hier gewoon rustig door...is niet te vergelijken met wat jullie daar allemaal meemaken en ervaren.

    Big hug en see you soon.....oh no i mean speak

    ha ha ha dat engels van mij...daar kan je in amerika ook mee terecht toch??

    BeantwoordenVerwijderen