donderdag 23 april 2009

Joshua Tree Park

Gisteren hebben we in Santa Barbera overnacht bij Motel 6, na daar eerst nog ff wat geshopt te hebben. We hebben er gegeten bij een mexicaanse versie van McDonalds. Dat is wat voor in Nederland ook, heerlijk hoor!
Vanmorgen ontbeten bij Denny's, dat is ook prima. De keuze is reuze, je weet bijna niet wat je moet kiezen. Flink vol gegeten zijn we opweg gegaan naar Joshua Tree park. We hebben maar een TomTom gekocht, dat was geen overbodige luxe. Vandaag L.A. gepasseerd en dat is echt een wirwar van wegen....maar Tommie wees ons prima de juiste route:-) De KarinKarin had het daar echt niet meer geweten. We gingen er nu met een fluitje van een cent doorheen.
Richting Palm Springs merk je ook meteen dat het een stukkie warmer wordt. We komen nu ook weer richting de bergen, waar op de toppen nog sneeuw te zien is. Een aantal dalen staat hier echter gigantisch vol met windmolens, zover je kunt kijken. Niet echt fraai, maar er staat hier flink wat wind dus daar zal wel goed over nagedacht zijn.
We laten de windmolens achter ons, slaan af en rijden richting 29Palms. Dit is een bergachtig woestijngebied. En we zien hier en daar ook al de eerste Joshua Trees. De woestijndorpjes en stadjes die we nu zien zijn echt zoals je dat in films ziet. Ook rijden er hier heeeeel veeeel motorrijders rond.
Na het hotel gevonden te hebben gaan we nog even kijken of we alvast een parkpas kunnen begaan. Maar helaas, we zijn net te laat. We kunnen echter wel zo het park in rijden. Kunnen we tenminste alvast ff een kijkje nemen en wat foto's maken. Pfff dat is echt een aparte omgeving!
Als we uitstappen om een fotootje te schieten zie ik een kangoeroewoestijnrat boven op een grote steen zitten. (Die naam had ik gelezen in de folder). Die gaat er natuurlijk meteen als een haas (oh nee rat) vandoor. Maar wel heel geinig.
Wat verderop horen we een harde roep van een vogel en ik zie hem vanuit een struik op de grond springen en wegrennen. Dat was dus een echte roadrunner, miepmiep!!!
Nou dat beloofd wat voor morgen, als we het park echt gaan verkennen!

3 opmerkingen:

  1. Good morning America….

    Zo te horen worden jullie echt natuur freeks met al die exotische bomen en dieren. Als jullie terug zijn gaan we jullie maar eens overhoren.

    Ik zag gisteren aan het weer in jullie omgeving dat het allemaal niet zo erg warm was. Nu dus het binnenland in en dat scheelt altijd wel wat.

    Gisteren met Google streetview een kijkje genomen in Joshua Tree park. Waar dat mogelijk was ziet het er dor en droog uit maar dat beeld is lang niet zo mooi als de foto’s in jullie blog.

    Landschaps vervuiling met windmolens komt dus daar ook voor. Jammer dat dit in een nationaal park staat. Er fraai vindt ik dat niet ook niet in Nederland.

    Nu je ook bergen ziet met sneeuw zal het misschien wel kriebelen om lekker te gaan skiƫn want dat moet daar ook prima kunnen. Misschien is er een plek waar je in ieder geval naar een hoge top kan gaan.

    Jammer dat de K.A.R.I.N. het al snel begeven heeft. Ik zie het al helemaal voor “keer om”, “keer om”, “probeer om te draaien”. Nu dus een echte navigatie gekocht en dat is een prima uitgave natuurlijk.

    Hier is het nu bijna weekend dus daar gaan we van genieten. Dat doen jullie nog veel meer met al dat moois wat er komen gaat.

    Geniet.
    Groetjes
    Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey trottertjes,

    Wat een verhaal weer zeg....en dat weer van 1 dag! Je maakt ons wel lekker zo he!!!

    En die motorrijders........pfffff volgend jaar de route 66 rijden???

    Thuisnieuws....het weer gaat hier slechter worden dus geniet maar lekker van de 30 graden daar!
    2e thuisnieuws....we hebben fototje gezien....met een heel schattig neusje!!

    Dikke kus en ......HAVE FUN TODAY (again) !........

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi genieters,wat een heerlijke vakantie hebben jullie tot nu toe zeg,zoveel zien en meemaken.Passen jullie wel op met die "stevige ontbijtjes"anders kunnen jullie bij thuiskomst gelijk gaan sonjaen(hihi)Okee we houden jullie goed in de gaten ,ben benieuwd naar het volgende avontuur!!
    geniet ze en dikke kus van ons Max en Anita

    BeantwoordenVerwijderen