maandag 20 april 2009

San Francisco!

San Francisco, here we are!
Vandaag is het dan zover. De dag van vertrek. We waren om 5.00 uur al wakker. De katten natuurlijk nog ff extra knuffelen. En om 6.15 stonden Hans en Ellen voor de deur. Op naar Schiphol. En om 11.15 uur de lucht in. Dat blijft altijd weer een geweldig moment, het brullen van de motoren, het geraas over de startbaan en hop los van de grond en stijgen maar.
We zitten bij een raampje, maar er staat wel een stoel voor 1/4 de voor dus het is een beetje lastig kijken. En ook kijken we gedeeltelijk tegen de vleugel aan. Geen beste plaats dus. Maar ja je kunt niet alles hebben.
De vlucht verloopt prima maar na bijna 11 uur heb je het wel gehad. Maar eigenlijk hebben we wij nog niets te klagen. Naast ons zit een Amerikaan die vanuit Saoedi Arabië komt (voor 1 weekje!) en op weg is naar zijn vader in Californië. Hij is al 12 uur onderweg. We vliegen over noord Amerika en zien nog veel sneeuw liggen. Ook op de bergen in Californie ligt nog veel sneeuw, een prachtig gezicht.
Om 12.45 uur plaatselijke tijd landen we op SF airport. We zijn al een rondje over SF gevlogen en hebben de Golden Gate Bridge en Alcatraz al gezien. Leuk hoor!
In het vliegtuig moesten we al douane formulieren invullen en bij de douane zelf nog handscans maken. Alles voor de veiligheid!!!! Oke dan nog even snel langs de flappentap en in de taxi naar het Mark Twain hotel, Heel vriendelijk ontvangst en na even wat opfrissen San Francisco gaan bekijken. We voelen ons al wel moe maar toch maar even proberen rond te kijken. Eerst maar eens naar een shoppingmall en ja dan kijk je je ogen uit......immens groot en wat een keuze! Na een kleine snack en wat te drinken genomen te hebben nog naar een andere mall gelopen en heel even bekeken. Daarna nog even naar de Chinatown gate gegaan maar ik(win) was ondertussen helemaal op. Dus zijn we terug naar het hotel gegaan en na een douche om half zes plaatselijke tijd gaan slapen, we hadden er toen al heel wat uurtjes opzitten en vielen dus echt als een blok in slaap. Nu zitten we dus al om 5 uur plaatselijke tijd op en dit bericht te typen:-). We zien net op het nieuws het weer in Amerika en in het oosten zware storm en regen met overstromingen, midden Amerika in het noorden zware sneeuwval van 40 cm in 1 nacht......en bij ons......hahaha hitte golf! Was het gisteren ong 25 C en zou vandaag ong 28C worden en morgen iets van 24C!....nou het kon slechter beginnen. We gaan ons nu even douchen en wassen en dan ons eerste ontbijtje zoeken en dan op naar Alcatraz! Vanavond meer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten