maandag 27 april 2009

Dag 2 in Joshua Tree - Sedona - Grand Canyon

De tweede dag in Joshua Tree was ook erg mooi. Dat was wel weer een heel andere omgeving, omdat we toen in de vallei zaten, het lage gedeelte. Het was daarom ook wat warmer, maar wel lekker! Daar stonden ook de ocotillo's waar die schattige piepkleine kolibrietjes zich te goed doen aan de nectar.
Ook kwamen we daar langs velden met bijna mens grootte cholla cactussen, zie foto. Daar moet je echt niet tegenaan komen, want dan ben je in de aap gelogeerd en zit je helemaal onder de naalden.
En uiteraard rammelde het in de woestijn ook van de hagedissen. Die schoten links en rechts onder stuiken en stenen. Eentje was echter helemaal in beslag genomen door wat lekkers, want die had helemaal geen erg in ons en was druk in het zand aan het graven en steeds wat aan het oppeuzelen. Die staat dus ook goed op de foto!
We hebben aan het begin en aan het einde van het park nog oases bekeken. Zie de foto's met de Palmbomen. Daar zaten ook veel vogels, dus een gefluit van jewelste, enig. Daarna zijn vanuit het park naar en door Palm Springs gereden. Deze stad doet zijn naam ook eer aan, want palmen staan er genoeg waardoor het heel leuk aandoet.

Gisteren zijn we naar Sedona gereden. Onderweg kwamen we richting Phoenix velden met Saguaro's tegen, cactussen die wel 10 tot 15 meter hoog kunnen worden. Een schittend gezicht, echt Lucky Luck country. En verderop weer hele velden met schijf cactussen. Het landschap is steeds heel afwisselend dus we zitten onderweg ook echt te genieten.
Toen we in Sedona aankwamen doemden daar enorme, prachtig rode bergen voor ons op. Onze mond viel open van bewondering, zo prachtig!
Ons hotel was alleen volgeboekt, dus kregen we gelukkig een ander hotel toegewezen, maar moesten wel weer een heel stuk terug rijden.
Het was trouwens wel grappig, de manager vertelde dat zijn vrouw uit Heerhugowaard kwam. De wereld is klein. Maar zij wil graag weer terug naar Nedeland, ze mist de familie. Ik zei al, pfff uit deze prachtige omgeving wil je toch niet weg!!!
Het hotel keek uit op de Bell Rock, dus dat was niet slecht. En we hadden een jaccuzzi op de kamer......lekker hoor!

Vandaag zijn we doorgegaan naar de zuidkant van de Grand Canyon. Na aankomst in het hotel zijn we eerst snel naar het vliegveld gegaan, op 5 min. afstand. Daar hebben we een helikoptervlucht geboekt voor 16.10 uur. We hadden nog een uurtje de tijd dus toen eerst snel naar de rand van de canyon gereden. Wauw....wat inmens groot, diep en moooooooooiiiiiiiii. Toen weer terug naar het vliegveldje om in zo'n heli te kruipen.
Nou je wilt het niet weten.......grandioos!!!!
Zo'n uitzicht over de grand canyon vergeet je niet snel meer! Dat is echt HELEMAAL SUPER!!! Morgen gaan we richting de westkant waar de skywalk is. Het is wel een stukkie rijden (5 uurtjes ofzo), maar dat lijkt ons ook kicken.

1 opmerking:

  1. Hans en Ellen2 mei 2009 om 07:04

    Toch wel filmpie gemaakt he van de coptervlucht!!!!????? We zijn zo vreselijk nieuwsgierig!!

    BeantwoordenVerwijderen