dinsdag 21 april 2009

Van San Francisco naar Carmel

Vandaag weer vroeg wakker.....vannacht een hoop geluid op straat en daarna de slaap niet meer kunnen vatten. Dus we waren al vroeg voor ons ontbijtje bij Starbucks. Een large koffie houdt ons vandaag wel op de been:-) Daar meteen ff internetten en wat foto's op de blog gezet. Nog ff wat laatste foto's gemaakt van SF en toen op naar Alamo om onze auto op te halen. Dat werd een upgrade ivm de bagage (ietwat te veel zooi mee). Het werd dus een vette chevy trailblazer, hmmmm niet verkeerd hoor, hij doet zijn naam eer aan, hij blaast erover.
We verlaten Frisco en doorkruizen daarvoor de stad van oost naar west. Wat een gave stad. We komen op de terugweg zeker nog 1 of 2 dagen terug. Er is nog zoveel te zien. (Dat red je ook niet in 2 dagen).
Via de kust rijden we richting Monterey en Carmel voor de befaamde 17 miles scenic drive.
De kustweg is prachtig, grillige rotsen afgewisseld met hier en daar stranden en schitterende baaitjes. Zo af en toe krijgen we een hele sterke geur in onze neus van de pijnbomen langs de weg. Ook komen we langs een gebied met uitgestrekte aarbeienvelden en artisjokplantages.
Dan komen uiteindelijk we bij de 17 miles drive, een redelijke flinke rotspunt begroeid met pijnbomen, bezaaid met golfbanen en aardige optrekjes voor de welgestelde Amerikanen.
We schieten uiteraard hier en daar weer wat mooie plaatjes. Zoals jullie zien uiteraard ook van de meest gefotografeerde boom van californië "the lone cypress". Maar ja hij is dan ook al wel 250 jaar oud. Daar was ook die malle eekhoorn. Dus die kon ook meteen mooi voor fotomodel spelen. Carmel is echt een heel erg mooi stadje, met kronkelweggetjes omhoog en hele mooie en leuke huizen. Doet een beetje zuid-frans aan.
Even buiten Carmel vinden we een mooi en luxe hotel. Dus nu lekker rustig slapen.....

4 opmerkingen:

  1. Hoi allebei! Nou, dat leest lekker weg, jullie verhaaltjes. Allemaal bekende kreten voor mij ook, heerlijk gewoon. En wat een leuk 'autootje' hebben jullie, zeg. Daar kunnen jullie vast en zeker heerlijk relaxed de kilometers mee afleggen.

    Nog heel veel plezier daar! Ik ga mijn koffer pakken voor mijn trip naar New York. Ik lees bij terugkomst graag jullie verhalen verder!

    Groetjes!
    Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Frisco is natuurlijk een stad waar het leven dag en nacht doorgaat. Wel vervelend als door het geluid niet lekker slaapt.
    Het verbaast mij niks dat de auto te klein was gezien het aantal koffers dat mee ging??

    Gelukkig is in dat land niks klein en zo'n grote blazer rijdt natuurlijk best prettig. Je zit ook hoger dus dat rijdt misschien ook wel prettiger.

    Het mooie is, ook voor de andere volgers van deze blog dat alle plaatsen die jullie noemen via google earth te volgend zijn en de meeste plaatsen ook streetview hebben. Hierdoor is het voor ons leuk om te zien wat jullie ook zien.

    Have a good journey
    Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marjolein en Andre22 april 2009 om 03:01

    Hey kanjers! We houden jullie in de gaten!
    Have fun xxxxx
    Dikke kus uit een zonnig Purmerland

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey globetrotters.....

    Wat klinkt het allemnaal mooi en wat zijn de plaatjes nu al leuk om naar te kijken....
    And we are just the jealous ones overhere......

    Hadden jullie een mini besteld daar??? Die 4 koffertjes kunnen toch wel in een "gewone" amerikaan??????? :-)

    We zijn benieuwd naar het vervolg en we "gluren" elke dag ff bij jullie hoor!!
    Verheug me nu al op de volgende keer bubbelen.....Denk wel dat jullie voornamelijk aan het woord zullen zijn dan!! wink

    Dikke kus en ......HAVE FUNNNNNNNNNNNNN........

    BeantwoordenVerwijderen