zaterdag 9 mei 2009

San Francisco, here we are again!

Gisteren weer in San Francisco aangekomen. We hebben een prima hotel op een prima lokatie, vlak bij Fisherman's Wharf, Lombart street en Little Italie, allemaal op loopafstand. We zijn dus eerst naar Fishermans Wharf gelopen, langs restaurantjes waar ze buiten grote kookketels hebben staan voor krab en kreeft. Het ziet er allemaal erg lekker uit.
Ik heb nu maar eens clam chowder gegeten (een romige schelpensoep, opgediend in een hele grote italiaanse bol) met een salade met krabvlees. En het was heerlijk! Win had ook een heerlijk broodje vol garnalen en krab. Verser kun je het niet krijgen!

Langs de boulevard stonden nu veel meer straatartiesten dan vorige keer, leuk om te zien. Het is nu wel iets koeler, maar ja drie weken terug was het ook een hittegolf voor de tijd van het jaar.
Daarna zijn we naar Lombart Street gegaan. Dit is een enorm stijle straat en het laatste en hoogste gedeelte is een zigzag weg omgeven door struikjes en planten, je kunt dus echt niet recht door! Een echte toeristische trekpleister. De auto's moeten hier ook allemaal 90 gr. gedraaid geparkeerd worden. Het is ECHT stijl!
Daarna door Little Italie gelopen en je waant je hier ook bijna in Italie met allerlei heerlijke koffie en eettentjes, bakkerijtjes, etc. Er hangt ook zo'n heerlijk relaxed sfeertje.
Vandaag zijn we met de auto over de Golden Gate Bridge gereden, heel indrukwekkend om tussen die rode pijlers te rijden. Aan een zijde lopen hordes mensen over de brug. Aan de overkant zijn we naar een haventje gereden. Van daar uit hadden we een prachtig zicht op de brug om foto's te maken. Daarna doorgegaan naar Sausalito een wel behoorlijk toeristisch maar niettemin een heel leuk kleurrijk havenstadje met prachtige huizen en heel veel dure auto's langs de weg geparkeerd. Hier zullen dus flink wat rijke lui wonen.
In de Kokopelli Gallery hier vinden we ook een heel leuk Kokopelli hangertje. Het is gemaakt door een echte Navajo sieraden ontwerper. Kokopelli is een symbool van de oorspronkelijke bewoners uit het zuidwesten. Het is de fluitspeler die vreugde voor iedereen brengt. Ik ben er heel erg blij mee.
's Avonds gaan we eten in Little Italie bij "The smelling Rose", een knoflook restaurant, waar ze alles met bereiden met je raad het al, KNOFLOOK!
We nemen geroosterde kip met 40 teentjes knoflook, dus we zullen de komende tijd wel van een flinke afstand te ruiken zijn hahahhaha. De smaak in onze mond wordt er na 3 supersterke espresso's tenminste ook niet echt minder op. Maar het was HEERLIJK!!!!

1 opmerking:

  1. Lang leve San Francisco. Topstad!

    Wat de knoflook betreft: wat ben ik blij dat er een paar kasten tussen ons in staan ;-)

    Groetjes,
    Natas

    BeantwoordenVerwijderen