donderdag 7 mei 2009

Laatste dag in Yosemite

Vandaag was onze laatste dag in het geweldige Yosemite park. We hebben het Mariposa groove of big trees bekeken. Nou big trees waren er genoeg, de enorme Sequoia's met de prachtige roodbruine bast. Ze zijn enorm in omvang en in hoogte. We hadden er eerder al een aantal gezien, maar op de route van vandaag staan er echt heel veel. Het was alleen wel weer een kuitenbijter route, de berg op. Maar ja je moet er wat voor over hebben om mooie dingen te zien. De meesten bekijken de eerste paar grote bomen en gaan dan weer snel terug naar de auto, want hoe verder je loopt des te minder mensen je tegen komt.
Ook hier barste het weer van de eekhoorns. Er zijn verschillende soorten. De wat grotere kun je vaak redelijk in de zoeker krijgen, die zijn iets minder bang en dus iets minder snel weg. Terwijl de kleinste soort echt zo vlug als water is. Dus die zijn veel minder makkelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar het is ons toch gelukt. Eentje was zo druk bezig zijn bekkie vol te proppen dat ie bijna geen erg in ons had. Hij staat er dus "gekleurd" op!

Gisteren hadden we hier trouwens een heel leuk tentje gevonden om te ontbijten. Daar hadden ze ook echt lekkere koffie. Tot voor een jaar geleden branden ze zelf nog de koffiebonen. Maar door de recessie werd het te kostbaar. Nu brandt iemand uit een andere staat de bonen voor hen, maar wel volgens hun eigen recept.
De kok ging zelfs ff achter de piano zitten om een heerlijk swingend deuntje te spelen. En iedereen was heel erg vriendelijk en had tijd voor een babbeltje, een echt dorpsrestaurantje. En bovenal....het eten was HEERLIJK!!!Dus je begrijpt het wel, we hebben er vandaag weer heerlijk ontbeten.
Tja, en dan is het morgen op naar San Francisco voor onze laatste dagen in de USA.
Het gaat nu echt hard!

1 opmerking:

  1. Hey there folks,
    Dat Yosemite Park is echt bigger and wider, zo te zien aan jullie foto's en verhalen. What a giant's and such space! :-)
    Maar ben blij te lezen dat ook de inwendige mens goed wordt bijgehouden daar in de States! Lekker is dat he, die ontbijt restaurantjes :-)
    En het gaat inderdaad hard he, grootste gedeelte zit er op, maar gelukkig kunnen jullie nog lekker afkicken in Frisco, maybe "sitting on the dock of the bay"? :-))
    Hier gaat alles prima, als het goed is, wordt het weer weer wat beter, dus misschien het weekend buitenzit weer..
    doei luitjes till next time! Mar en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen